گرامی باد یاد استاد مبارز دانشگاه صنعتی شریف واقفی: رفیق فرزاد بیگلری

گرامی باد یاد استاد مبارز دانشگاه صنعتی شریف واقفی: رفیق فرزاد بیگلری
مقاله

گرامی باد یاد استاد مبارز دانشگاه صنعتی شریف واقفی: رفیق فرزاد بیگلری

فدایی شهید رفیق فرزاد بیگلری در رشت متولد شد. تحصیلات خود را در دبیرستان‌های تهران به پایان رساند و برای ادامه تحصیلات راهی انگلستان گردید. در آنجا، بعد از آشنایی با علم رهایی با سچفخا آشنا شد. از سال ۱۳۵۲ با رفیق شهید منوچهر کلانتری همرزم و همدوش بود. بعد از بازگشت به ایران به عنوان استاد مکانیک در دانشگاه صنعتی شروع به تدریس کرد و همرزمان به صورت مخفی با استادان و دانشجویان هوادار همکاری میکرد. او یکی از چهره‌های شناخته شده اعتصابات و تحصن‌های سال ۵۷ بود و همگام با توده‌ها مقطع قیام در تسخیر پادگانها شرکت داشت و ابتکارات مبارزاتی‌اش زبانزد رفقایش بود. بعد از سقوط رژیم شاهنشاهی، در کمیته‌های دمکراتیک سازمان‌اش شروع به فعالیت نمود و یکی از اولین کسانی بود که خط اکثریت مرکزیت فدایی را در  مماشات و سازش با حکومت جمهوری اسلامی تشخیص و شروع به مبارزه قاطع و پیگیر برای ایزوله کردن آن نمود بطوریکه ‌در مقطع انشعاب بر اثر مساعی او، اکثریت قریب به اتفاق استادان هوادار، گرایش انقلابی اقلیت کمیته مرکزی را پذیرفتند. او با دایر کردن فرستنده رادیوئی ضمن نشان دادن فعالیت خلاقش، پیام سازمان‌اش را روزهای ۱۷ بهمن ۱۳۵۹ و ۱۱ اردیبهشت ۱۳۶۰ بگوش توده‌ها و کارگران رسانید.
حکومت جمهوری اسلامی در سال ۵۹ به خاطر چهره‌ی شناخته شده رفیق، او را با ۸ نفر از همکارانش از دانشگاه اخراج کرد. اخراج او مورد اعتراض تمام اساتید دانشگاه‌های ایران قرار گرفت، از این به بعد، بنا به پیشنهاد سازمان‌اش، رفیق زندگی مخفی را برگزید و تمام وقت خود را راه رهایی و سوسیالیسم نهاد.
رفیق در تابستان ۶۱ توسط دانشجویان خودفروش حزب‌اللهی دانشگاه شناسایی و دستگیر گردید. او زیر شکنجه‌ها و بازجویی‌ها، مهر سکوت بر لب داشت و از مواضع‌اش در مقابل دژخیمان دفاع کرد.
رفیق یکی از روزهای برفی زمستان ۶۱ به جوخه‌ی اعدام سپرده شد.ـ
گرامی باد یاد استاد مبارز دانشگاه صنعتی شریف واقفی: رفیق فرزاد بیگلری
گرامی باد یاد استاد مبارز دانشگاه صنعتی شریف واقفی: رفیق فرزاد بیگلری

Keine Kommentare

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.

انقلابی که در نیمه راه است
اردشیر مهرداد
1
انقلابی که در نیمه راه است، اردشیر مهرداد

انقلابی که در نیمه راه است بخش نخست ۱ ۲۵ شهریور ۱۴۰۲ در تقویم سیاسی ایران یک روز تاریخی دیگر بود. حکومت در این روز اعتراف کرد شبحی که بر فراز سرش  به پرواز درآمده «اغتشاش» نیست. «نا آرامی» نیست. «اعتراض» نیست. بلکه یک انقلاب به تمام معنی است. پروایی …

حمله اسرائیل به جنین
رسانه آلترناتیو
حملۀ اسرائیل به کرانۀ باختری:«جهان فقط خواستار جلوگیری از یک بحران عمومی است»ـ

ترجمه شیدا نبوی چهار شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ – ۲۱ ژوين ۲۰۲۳ حملۀ جدید اسرائیل به سرزمین اشغالی کرانۀ باختری در روز دوشنبه ۱۹ ژوئن۲۰۲۳ [۲۹ خرداد۱۴۰۲] حداقل پنج کشته بر جای گذاشت. „ژان پل شانیو“، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل خاورمیانه و فلسطین، در گفتگوی کوتاهی با „هالا کُدمانی“ می گوید این شاهدی است از …

ایران
جنبش نوین مردم ایران و مسئلهٔ پرچم، هوشنگ دیناروند

در میان پرچم های سه رنگ دوران سلطنت، شمشیری به دست شیر داده شده است که نمادِ همان ذوالفقارِی ست که در دستِ علی، امام اول شیعیان خون هزاران انسانِ بی گناه را ریخته است، تا اسلام پای برجا بماند و آبرویش حفظ شود. این قدرت مطلق که نمادِ آن در میان پرچم دوران سلطنتی نقش بسته، نشانی دینی ست که سلطنت مطلقهٔ شاهی را نیز به سود شاه که «ظل الله» است، به خوبی توجیه می‌کند. در پرچم دوران استبداد و کشتار جمهوری اسلامی نیز، شمشیر و ذوالفقار به صورتِ «لااله الا الله»، یعنی به شکل و شمایلِ همان خرچنگ اسلامی درآمده است که بر هست و نیست انسان ایرانی چنگ انداخته و در طول این چهل و چند سال با کشتارهای بی رحمانه و بی بدیل در تاریخ ایران، حاکمیت ولایت مطلقهٔ آخوند را تأمین و تضمین کرده است.

%d Bloggern gefällt das: