تلویزیون جنبش: پنجشنبه این هفته همراه شدهایم با همایون ایوانی تا دربارهٔ یکی از پدیدههای جدید و مهم در اقتصاد مدرن، یعنی « سرمایه دیجیتالی» گفتگو کنیم. سرمایه دیجیتالی نه تنها مفهوم جدیدی در عرصهٔ اقتصادی است، بلکه تأثیرات گستردهای بر نحوهٔ سازماندهی نیروی کار و روابط تولید در جامعه گذاشته است. از نقش اطلاعات و دادهها در تولید ارزش اقتصادی گرفته تا تغییرات اساسی در مفهوم مالکیت و کنترل بر منابع، همه از جمله موضوعاتی هستند که باید مورد بررسی قرار گیرند. این گفتگو نه تنها به بررسی کلیات سرمایه دیجیتالی میپردازد، بلکه تلاش میکند از زاویهای مارکسیستی به مسئله نگاه کند؛ از جمله اینکه چگونه سرمایه دیجیتالی میتواند به ابزاری برای بهرهبرداری از نیروی کار تبدیل شود و چه چالشهایی را برای آیندهٔ نیروی انسانی به وجود میآورد. همچنین، این گفتگو به بحث در مورد تأثیرات ملموسی میپردازد که سرمایه دیجیتالی ممکن است در زندگی روزمره هر فرد داشته باشد.ـ
« زن، زندگی، آزادی» موضوعات مورد بحث: -بررسی تنوع در دیدگاهها و روشهای مبارزاتی، تحلیل نقش اتنیکها و گروهای عقیدتی مختلف در جنبش. بررسی نقش مردان در این جنبش و تداوم آن. ارتباط و تاثیر این جنبش با دیگر جنبشهای اجتماعی. زمان: شنبه ۲۱ سپتامبر ساعت ۶-۹ شب.
شبنامه: با اینکه گرایش راست بیگوندیها قبلا از سازمان رفته بودند، چطور شد که باز هم در جریان انقلاب یک اکثریتی پیدا شد که کاملا تودهای بود؟!
ع هاشمی: پیدایش اکثریت یک دلیل تشکیلاتی دارد و یک دلیل ایدئولوژیک:
بعد از ضربات۵۴، بنا به مصوبهی کمیته مرکزی سازمان و تاکید رفیق حمید اشرف، عضوگیری ممنوع شده بود. تکوین شرایط عینی انقلاب به طور طبیعی این مصوبه را ملغا کرد و سازمان به شکل شتابزدهای به عضوگیری پرداخت؛ در این عضوگیریها که اسمش «عضوگیری ویژه» بود (یعنی علیرغم مصوبه) کسانی عضوگیری شدند که اساسا فعالین صنفی دانشجویی بودند.
معروفترین اینها فرخ نگهدار و مهدی فتاپور بودند که به دلیل آشنایی با دیگر زندانیان سیاسی، عضوگیریها را هم جهت میدادند، یعنی چه کسانی خوب هستند، در نتیجه، عملا یک باندی از زندانیان سیاسی، تقریبا فلهای عضوگیری شدند که عموما رفیق گرمابهی هم بودهاند. علت یا شانس اکثریت شدن اینها اما تنها به این محدود نمیشود، در شرایط انقلابی که کرور کرور آدم به سمت سازمان آمده، خیلی راحت صنفی کارها دست به ارتباط گیری زدند و به سرعت مثل یک بهمن، بزرگ شدند و بر سر سازمانی کوچک فرود آمدند! به همین سادگی!ـ
تاریخ معاصر ایران، بهویژه با دگرگونیهای شتابزده و پیچیده نیم قرن اخیر، با کاستیهای قابل توجهی در زمینه مستندسازی روبروست. بسیاری از رویدادها و تجربههای مهم به دلیل عدم ثبت دقیق، دسترسی نداشتن به منابع و مآخذ معتبر و یا توجه ناکافی به جزئیات، به مرور زمان در ابهام فرو …