دو زنکشی توسط یک مرد در یک روز در ترکیه!ـ ـ (مقاله ای از تالیا آ.، گِلِر اِشتاین و باکی دوریم کایا که در تاریخ 16 اکتبر 2024 در سایت طبقه علیه طبقه منتشر شده است.)ـ دو زنکشی توسط یک مرد در ترکیه موجب گسترش اعتراضات و آشکارتر شدن افزایش …
تاریخ معاصر ایران، بهویژه با دگرگونیهای شتابزده و پیچیده نیم قرن اخیر، با کاستیهای قابل توجهی در زمینه مستندسازی روبروست. بسیاری از رویدادها و تجربههای مهم به دلیل عدم ثبت دقیق، دسترسی نداشتن به منابع و مآخذ معتبر و یا توجه ناکافی به جزئیات، به مرور زمان در ابهام فرو …
دانش و اطلاعات بهعنوان شکلی از کالا و سرمایه. شاید بسیاری از ما وقتی به سرمایه و کالا فکر میکنیم، تنها به اجناس فیزیکی مانند پوشاک یا وسایل خانگی فکر کنیم، اما در دنیای امروز، اطلاعات و دانش نقش محوریتری ایفا میکنند. دهها سال است که دانش و تکنولوژی اطلاعاتی …
گزارشی کوتاه از کارزار نه به اعدام چهلمین هفتهی کارزار„سهشنبههای نه به اعدام“ در ۲۴ زندان زندانیان شرکتکننده در کارزار „سهشنبههای نه به اعدام“ اعلام کردند:„این هفته زندان کهنوج نیز به اعتصاب کنندگان پیوسته است.“ متن بیانیهی زندانیان اعتصابی به شرح زیر است: پیوستن زندان کهنوج به کارزار „سهشنبههای نه …
غیر قابل خرید و فروش: اینجا خاک نیست، اینجا بستر اندیشه است در طی دوران حاکمیت نظام سرمایه داری جمهوری اسلامی مردم ایران شاهد و ناظر بوده اند که این نظام و دست اندر کاران آن به تنها چیزی که می اندیشند و برای آن تلاش می کنند پول و …
درخواست پایان اعتصاب غذای جامعە زنان آزاد شرق کوردستان (کژار) از وریشه مرادی متن ارسالی به بیدارزنی متن: «بە افکار عمومی و زنان مبارز طبق خبرهای رسیدە از زندان اوین رفیقمان وریشە مرادی (جوانا سنە) بە علت افت شدید فشار وضعیت وخیمی داشتە و احتمال دچار شدنش به کما بسیار …
یاد همایون سعید یوسف در مهر ماه سال ۱۳۵۹ متنی به یاد رفیق همایون کتیرائی نوشتم، که از اسطورههای مقاومت در زندانهای شاه بود. این متن در کار (اقلیت) چاپ شد و تأثیرگذار بود؛ از رفیق اسکندر (سیامک اسدیان) نقل میکردند که گفته بود همین مقاله در لرستان موجی از …
برخلاف دیگر لحظات تاریخی مانند جنگ شش روزه، امروز اسرائیل کاملا وابسته به متحد خود یعنی آمریکاست که با تسلیحات و حمایت مالی و دیپلماتیک در کنارش ایستاده است حتی برای اینکه نسل کشی در غزه را بتواند انجام دهد. این یک تناقضی است که همزمان با سیاست نتانیاهو همراه می شود و در جنگ افروزی و سیاست نسل کشی او علیه مردم فلسطین هم شرکت میکند و از طرف دیگر کاخ سفید آتش بس فوری را طلب میکند. نه تنها بلینکن، وزیر امور خارجه در مذاکرات بطور سیستماتیک شکست خورده است. نتانیاهو از خود نیویورک فرمان قتل نصرالله را صادر کرد در حالیکه آمریکا و فرانسه ظاهرا با نخست وزیر اسرائیل بر سر آتش بس فوری در لبنان توافق کرده بودند.
سیاست امپریالیسم آمریکا درخاورمیانه بی قید و شرط و بطور استراتژیک با اسرائیل بعنوان متحدش تعیین میشود و فرقی ندارد که چه حزبی در اسرائیل بر سر کار باشد. این امر به نتانیاهو کمک می کند بدون ترس از مجازات، سیاست استعماری اش را در هماهنگی چه با احزاب مذهبی و چه ت با احزاب باورمند به شهرک سازی در اسرائیل تا بی نهایت گسترش دهد. و آمریکا را به سوی حمایت از تمامی اقدامات اسرائیل وامی دارد. این سیاست بایدن است هرچند اختلافات واصطکاک هایی هم با نتانیاهو دارد که تلاش در پیروزی ترامپ دارد زیرا فکر میکند که ترامپ بیشتر در کنار اسرائیل می ایستد. این سیاست که حزب دمکرات را به بحران جدی کشانیده، مورد مخالفت راست ها بسرکردگی ترامپ و بخشی ازلابی صهیونیستی و چپ های مخالف نسل کشی است که میتواند به شکست کامیلا هریس در انتخابات بیانجامد.ـ
برگی از تاریخ – زندگی و تجربیات سعید یوسف: بخش نخست؛ شکلگیری شخصیت فردی تا دستگیری ۱۳۵۰، گفتگوگردان یسنا احمدی تاریخ معاصر ایران، بهویژه با دگرگونیهای شتابزده و پیچیده نیم قرن اخیر، با کاستیهای قابل توجهی در زمینه مستندسازی روبروست. بسیاری از رویدادها و تجربههای مهم به دلیل عدم ثبت …
شبنامه: نبود سازماندهی و علت پراکندگی چپ را چه در داخل و چه در خارج کشور در چه میبینید؟
ع هاشمی: من «دشمن نادان» و البته دانشمند هم کم ندارم، حال شما هم با این سوالهایتان این دشمنی را زنده میکنید؟ (خنده) چندین علت وجود دارد؛ بدون تردید عامل اصلی همچنان رژیم اسلامی ست که با حمایت غرب، بهرغم از دست دادن پایهی تودهای، همچنان یکی از سرکوبگرترین رژیمها باقی مانده است. این یک جنبهی مسئله ست، اما آنچه به اپوزیسیون مربوط است: بازهم سهم مهمی از آنرا اعلیحضرت «قوی شوکت اسلام پرور» به عهده دارد؛ با قلع و قمع رهبران واقعی و توانمند آن (مثل جزنیها و احمدزاده و پویانهاو…) او بدون تردید جاده صاف کن این رژیم بوده است.
علاوه بر این، تجدید سازماندهی یک «لشکر شکست خورده» ابدا کار آسانی نیست، به ویژه که این «لشکر» هم، نه سربازان رزمنده آنچنانی داشته باشد و نه سرلشکران قابل، و نه اعتمادی بین اینان موجود باشد! (قصد من تحقیر و توهین به کسی نیست و خودم را هم تافتهی جدا بافتهای نمیدانم). علاوه بر اینها تتمهی نیروهای رزمنده هم با سهل انگاریها، «گشادبازی»ها و خوشخیالیهای کار قانونی، «طعمهی گرگ» شدند؛ یا کشته شدند یا در زندان، یا به درد چه کنم گرفتار و یا زیر ذره بین دشمن هستند. در خارج هم که عموما لیبرالیزه و یا از گردونه خارج، و در بهترین حالت دانشمند میشویم، و عدهای هم هر وقت بوی کباب میشنوند خودشان را وسط میاندازند. از اینها «سازماندهی»، آنهم برانداز در نمیآید. هر چقدر هم صدیق و فاضل و دانشمند باشیم. مبارزه با انبوهی لمپن تا دندان مسلح و مولتی میلیاردر، که دستی در پول مفت نفت، مواد مخدر، اقتصاد حیاتی و لایموت و پایی در قوادی سازمانیافته دارند و پشتشان هم هفت جور سازمان امنیت صف کشیده، تشکیلات پروپا قرصی میخواهد که ستون فقراتاش کارگران باشند و به لحاظ تشکیلاتی به مراتب منضبط تر و سازمان یافتهتر و آگاهتر به تمام فنون و روشهای مبارزاتی که مثلا سازمان چریکهای فدایی خلق و پیکار و حزب توده و حزب کمونیست و لاغیر سر جمع داشتهاند.