تاریخ ،فقط اتفاق نمی افتد ، بلکه همیشه نتیجه تصمیمات مشخص تک تک افراد است محاکمه یک جنایتکار۹۶ ساله نازی در آلمان
- By : Editor_4
- Category : زندان در ایران
همزمان با برگزاری دادگاه حمید نوری معروف به عباسی در سوئد به اتهام شرکت مستقیم در قتل عام هزاران زندانی سیاسی در تابستان سیاه ۶۷ ، در آلمان نیز، یک جنایتکار نازی در مقابل دادگاه قرار می گیرد.
امروز، پنجشنبه ۳۰ دسامبر قرار بود محاکمه یک جنایتکار نازی ایرمگارد اف در مقابل دادگاه شهر ایتسهون در شمال هامبورگ آغاز شود. اما متهم از خانه سالمندان با تاکسی به شهر دیگری گریخت. اما عصر توسط پلیس دستگیر و در حال حاضر در زندان به سر می برد.
این زن ۹۶ ساله در بیش از ۱۱۰۰۰ مورد به مشارکت در قتل متهم شده است. او از سال ۱۹۴۳ تا ۱۹۴۵ به عنوان تایپیست در اردوگاه کار اجباری اشتوتهوف در نزدیکی دانزیگ کار می کرد. در آن زمان او احتمالن ۱۸ یا ۱۹ ساله بود. گفته می شود که منشی در ستاد از آنچه در اردوگاه می گذرد مطلع بوده است. این اولین بار است که یک کارمند دولتی(غیر نظامی) (در ارتباط با شرکت در جنایت) در مقابل دادگاه قرار می گیرد. به علت جلب توجه گسترده ای که در رابطه با این دادگاه صورت گرفته است، دادگاه ناحیه محل جلسه را به سالن بزرگ یک شرکت تدارکاتی منتقل کرده است.
در اشتوتهوف ، ۴۰ کیلومتری شرق دانزیک در لهستان امروزی، دست کم ۶۵۰۰۰ نفر از گرسنگی ، یخ زدگی و خستگی جان خود را از دست دادند.
ایرمگارد اف تایپیست فرمانده اردوگاه ، پل ورن هوپ بود. بسیاری از اسناد مهم از طریق او رد می شد.
این زن ۹۶ ساله هفته گذشته در نامه ای به دادگاه اعلام کرده بود که نمی خواهد در دادگاه حاضر شود.
دادگاه پیش از این اعلام کرده بود که محاکمه در ۱۹ اکتبر با قرائت کیفرخواست ادامه می یابد. به گفته دادگاه ، این امر فقط در صورت حضور متهم می تواند آغاز شود.
به گفته دادگاه ، زن ۹۶ ساله هفته گذشته در نامه ای اعلام کرد که نمی خواهد برای محاکمه حاضر شود. به گفته میلهوفر ، دادگاه به این نامه پاسخ داد و عواقب عدم شرکت در دادگاه را به متهم گوشزد کرد.
دادگاه نمی تواند از قبل کاری انجام دهد. سخنگوی دادگاه گفت: „اقدامات حاکمیت قانون با اعلام منفعلانه(از طریق نامه یا …) امکان پذیر نیست.“ علاوه بر این ، به دلیل سن متهم و ضعف او ، بعید بود که او عملاً از محاکمه فرار کند.
کریستوف روکل(دادستان) می گوید: „به اعتراف ایرمگارد اف، او تمام نامه نگاری ها را برای فرمانده اردوگاه انجام می داد ،“ همچنین دستورات اخراج و اعدام را برای وی تایپ می کرد و آنها را با اختصارات آنها امضا می کرد. او
کریستوف روکل در جواب کسانی که می گویند، باید گذاشت که در آرامش بمیرد، چرا که این بدتر از یک محکومت است که فردی ۶۰ سال این موضوع را با خود حمل میکند. او باید ۶۰ سال پیش محاکمه می شد، می گوید: „قتل مشمول مرور زمان نمیشود و همچنین کمک به قتل . اگر جنایت و مظنونی داشته باشیم ، حاکمیت قانون نمی تواند آن را نادیده بگیرد“
ینس کریستین واگنر، مورخ و مدیر یادبود بوخن والد می گوید: این بخشی از یک کل بزرگتر بود. „تاریخ ،فقط اتفاق نمی افتد ، بلکه تاریخ و به تعاقب آن جنایات نازی ها همیشه نتیجه تصمیمات مشخصی بوده که توسط افراد جداگانه ای گرفته و به اجراء در می آید. حتی یک منشی هم می باید تصمیم میگرفت که آیا همراهی بکند یا نکند؟ همه ما – همچنین در فعالیت های اداری – به یک میزانی دندانه های کوچکی در سیستم هستیم و باید به آن آگاه باشیم.
ینس-کریستین واگنر می گوید چنین دادگاه هایی بسیار مهم هستند تا در حاشیه اش، رابطه میان چنین موضوعاتی در مقابل چشمان جامعه قرار گیرد. اما اکنون بیشتر مجرمان ، مانند قربانیان و شاهدان جان باخته اند. او همچنین می گوید که رسیدگی قضایی جنایات نازی ها به جهت دیگری سوق داده شد و به تاخیر افتاده است. „در بسیاری از موارد اراده واقعی برای پیگرد قانونی وجود نداشت ، که جای تعجب نیست ، زیرا بسیاری از وکلا تحت فشار رژیم نازی بودند.“