هم‌اندیشی چپ: کارگران و انقلاب در شرایط کنونی – بخش دوم: طبقه کارگر و رابطه آن با سایر جنبش‌ها

هم‌اندیشی چپ: کارگران و انقلاب در شرایط کنونی - بخش دوم: طبقه کارگر و رابطه آن با سایر جنبش‌ها
مصاحبه

کارگران و انقلاب در شرایط کنونی
با شرکت محمد صفوی، مجید تمجیدی
گرداننده همایون ایوانی
بخش دوم: طبقه کارگر و رابطه آن با سایر جنبش‌های طبقاتی، اجتماعی و هویتی

ـ * رابطه و تاثیر متقابل جنبش کارگری با سایر جنبش‌های طبقاتی، اجتماعی و هویتی در ایران را چگونه می‌بینید؟

ـ * جنبش‌های مختلف چه تاثیری در به وجود آوردن فضا و خیزش کنونی داشته‌اند؟

ـ * از نظر شما، خیزش کنونی چه خاستگاه و جایگاه طبقاتی را بازتاب می دهد؟ حرکت قشر طبقه متوسط علیه سیستم حاکم هست؟ یا ترکیب طبقاتی و بافت اجتماعی گسترده‌تری را شامل می‌شود؟

ـ * آیا در تعاریف و مرزبندی جنبش‌ها بیشتر توجه ما بایستی به مفهوم جامعه‌شناسانه طبقات و اقشار باشد – مثلا تاکید و تفکیک طبقه کارگر با لایه‌های مختلف خرده‌بورژوازی (مثلا کارمندان، دهقانان و…)، یا دیدن آن‌ها را در افقی وسیع‌تر و در پهنه مبارزه طبقاتی عمومی که معمولا با اشاراتی مانند اردوی کار و زحمت، فرودستان، انبوه خلق و یا نظایر آن که به خصیصه عمومی ضدسرمایه‌دارانه نیروهای اجتماعی و اهداف مبارزه سیاسی مشترکشان توجه دارد؟

Keine Kommentare

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.

Brian Stauffer for Human Rights Watch
تاریخ معاصر
دادخواهی رهایی‌بخش و زندان‌های شاهنشاهی / همایون ایوانی

تلاش‌ها برای پاسخ به درازدستی‌ها، پرخاشگری‌ها و چنگ‌و‌دندان نشان دادن‌های ساواکی‌ها و شاه‌اللهی‌ها، بخت‌ها و کرانه‌های نوینی را در دوره‌ی کنونی به جنبش دادخواهی ارزانی داشته است. این، اما، فقط یک امکان پیشرفت و گسترش جنبش دادخواهی است که با شکیبایی و پیگیریِ همیشگی می‌تواند آرام‌آرام به بار بنشیند. همکاری در جنبش فرانسلی دادخواهی از حکومت پیشین تا تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی، زمینه‌ای واقعی برای فایق آمدن بر گسست تجربی نسل‌های مختلف سرکوب‌شدگان و ستم‌دیدگان را فراهم می‌آورد. «درد مشترک»، لاجرم منتهی به همدلی و اهداف مشترک نمی‌شود، باید برای دست‌یابی به اهداف مشترک، آگاهانه وارد تبادل‌نظر و گفتگو با یکدیگر شد. مطمئناً سال‌ها نداشتن گفتگوی کافی، روشن و سیستماتیک در میان مبارزین و کنشگران، موجبی برای پیش‌داوری‌ها و انگاشته‌های کلیشه‌ای برخی از افراد و یا جمع‌ها خواهد بود.

سارا دهکردی
رسانه تصویری
نگاهی تطبیقی به نظام آپارتاید در آفریقای جنوبی و اسرائیل ، گفتگوی همایون ایوانی با سارا دهکردی

هم‌اندیشی چپ مسئله‌ی فلسطین، تهاجم به غزه و آپارتاید اسرائیل ـ ۵‏ نگاهی تطبیقی به نظام آپارتاید در آفریقای جنوبی و اسرائیل ‏ گفت‌وگو با سارا دهکردی گفت‌وگوگردان: همایون ایوانی ‏۲۸ آذر ۱۴۰۲ (۱۹ دسامبر ۲۰۲۳)‏ رفیق سارا دهکردی، کنش‌گر سیاسی و پژوهش‌گر، هفت سال در مؤسسه‌ی علوم سیاسی و …

%d Bloggern gefällt das: