به یاد رفیق علی آتش، کمیته چپ ایرانیان- شیکاگو

شب نامه گفتگوهای زندان
اطلاعیه

به یاد رفیق علی آتش

٥ اردیبهشت ۱٣١٨ – ١٥ فروردین١٣٩۷

شیکاگو (ایلینوی) – آمریکا

بیاد رفیق علی آتش
بیاد رفیق علی آتش

 با نهایت تاسف درگذشت رفیق عزیز و مبارز سیاسی، علی آتشکدی معروف به علی آتش، را به اطلاع تمامی رفقا و دوستداران راه آزادی می رسانیم. او در ایران در پنج  اردیبهشت سال 1318 متولد شد و در اردیبهشت 1397 برابر با بیست و چهارم آپریل 2018 درهفتاد و نه سالگی درگذشت . در همان اوایل تحصیلات در مبارزات سیاسی و استقلال طلبانه شرکت نمود و بعنوان یکی از جوانان جبهه ملی ایران مبارزات خویش را آغازنمود . در جوانی برای تحصیل به آمریکا آمد و در شهر شیکاگو مستقر شد و تحصیلات خویش را در رشته روانشناسی به پایان رسانید. رفیق آتش در سالهای قبل از انقلاب در کنفدراسیون دانشجویان ایرانی فعالیت  می نمود و در  تظاهرات  دانشجویان در واشینگتن دی سی بر علیه شاه و جیمی کارتر رئیس جمهور سابق آمریکا شرکت فعال نمود. این تظاهرات یکی از بزرگترین وعمده ترین تظاهرات دانشجویان ایرانی و کنفدراسیون جهانی بر علیه شاه و امپریالیسم آمریکا شناخته شد. رفیق آتش همچنین در تظاهرات دانشجویان در به ورلی هیلز کالیفرنیا شرکت کرد و درآن تظاهرات بود که مجروح  گردید.

 دفاع از آزادی و رادیکالیسم انقلابی بخش اعظمی از تفکر رفیق آتش را ، چه در عمل و چه در تفکر، در بر می گرفت. در آن دوران بود که او دفاع از مبارزین انقلابی و بخصوص نظرات چریک های فدایی خلق شاخه احمدزاده را دنبال نمود، لیکن هرگز  او کورکورانه از فداییان دفاع ننمود. برخورد انتقادی او به نظرات و حرکات نیروهای  سیاسی درزمان انقلاب و دوره های بعدی،  دلیلی بود بر استقلال فکری رفیق آتش. او به این اعتقاد بود که انسانها می بایستی آزادانه و آگاهانه حق انتخاب داشته باشند. او چه در زمان انقلاب و چه بعد از آن به مبارزات خویش بر علیه رژیم جمهوری اسلامی و امپریالیسم جهانی  ادامه داد. بعد از انقلاب بهمن 57 و بقدرت رسیدن ضد انقلاب برخواسته از درون انقلاب،  بسیاری از مبارزین و شیفتگان راه آزادی سعی در بازنگری از گذشته و نظرات خویش داشتند ، چرا که مبارزین و روشنفکران انقلابی سعی در این داشتند که از شکستهای گذشته انقلاب برای یافتن راه برای آینده درس گیرند. در واقع  رفیق آتش جزء اولین کسانی بود که نه تنها به ارزیابی مبارزات  گذشته و فهم شرایط جدید پرداخت بلکه در تغییر آن نیز فعالانه تلاش نمود.

تفکرات رفیق آتش همواره ابعاد انترناسیونالیستی داشت. او فهم  از برنامه های سرمایه داری جهانی در مقاطع مختلف تاریخی  را شرط اولیه برای مقابله با آن می دانست . او بخاطر نفرت خویش از سیسم سرمایه داری جهانی و عشق به سوسیالیسم و آزادی انسانها همواره در جستجوی راه چاره بود وهرگز دست از مبارزه بر نداشت. در پرتو این جستجو بود که بعد از انقلاب به مارکسیست هومانیسسم گرایش پیدا نمود.  او نه تنها دیدی مجرد از مار کسیسم نداشت بلکه برای او مارکسیسم به مفهوم انسان و آزادی انسانها معنی پیدا می نمود. او از شکست انقلاب بهمن به این مهم دست یافته بود که مبارزه بر علیه ارتجاع و امپریالیسم به خودی خود کافی نبوده، و مبارزان راه آزادی همچنین می بایستی که در جستجوی بدیلی انسانی باشند که جوابگوی فردای انقلاب باشد.  او به این اعتقاد بود که برای رسیدن به سوسیالیسم و آزادی، کارگران و توده های زحمتکش می باید  و بایستی که  هم در مسیر انقلاب و  هم در فردای انقلاب در سرنوشت خویش شرکت فعال داشته باشند.  شرکتی هم آزادانه و هم آگاهانه.  او با توجه به تجربیات انقلابات سوسیالیستی گذشته، دلایل شکست آنان را در نداشتن فلسفه انقلاب در فردای بعد از کسب قدرت سیاسی ارزیابی می نمود، و بدرستی چه باید کرد در فردای روز انقلاب را معضل اصلی جنبشهای انقلابی و سوسیالیستی ارزیابی می نمود.

 در کنار مباراتی که رفیق آتش انجام داد،  غیر مادی بودن و بخشندگی اش نمونه بود. بسیاری از دوستان و رفقا ، چه در آمریکا و چه در کانادا بیاد دارند که او چه در امورمالی و چه در امور معنوی و زندگی همواره  یار و یاور آنان بود.  او بخاطر آشنایی به روانشناسی انسانی، بدون هیچگونه چشم داشتی همواره به بسیاری از ایرانیان کمکهای فکری و اجتماعی نمود. همواره به  اصول خویش پایبند بود و هرگز از آنها تخطی ننمود.

 یادش گرامی و راهش پایدار،

کمیته چپ ایرانیان- شیکاگو

نهم ماه می ۲۰١٨

Keine Kommentare

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.

زن، زندگی، آزادی
اطلاعیه
دومین موج اعتراضات خیابانی انقلاب آغاز شده؟

اطلاعیه | ۲۷ بهمناطلاعیه اول اعتراضات امشب در اکثر شهرهای کشور از جمله تهران، اصفهان، مشهد، شیراز، اهواز، کرج، گرگان، سنندج، قروه، بروجرد، رشت، مهاباد، ملایر، هرمزگان، قزوین، ایذه، جوانرود و تبریز تا این لحظه گزارش شده است.علی رغم قطعی و کندی شدید اینترنت اما حکومت غافلگیر شده و بخش …

علیه کنفرانس امنیتی در مونیخ: مقاومت دسته جمعی علیه جنگ، ناسیونالیسم، استبداد و امپریالیست‌ها
آلمان
علیه کنفرانس امنیتی در مونیخ: مقاومت دسته جمعی علیه جنگ، ناسیونالیسم، استبداد و امپریالیست‌ها

ما چپ‌گرایان، با چشم‌انداز و پیوندهای بین‌المللی، هرگز نباید صحنه را به سادگی به نمایندگان کنفرانس امنیتی مونیخ بسپاریم تا بوسیله‌ی راستگرایان و سلطنت طلبان این جنبش برخاسته از اعماق مبارزاتِ مردمی را به بیراهه بکشانند۰ اکنون حملات امپریالیست‌ها و اپوزیسیون‌های راست به جمهوری اسلامی، این فرصت را برای این رژیم ارتجاعی فراهم آورده که جنبش مردمی و مستقل را ساخته‌ی امپریالیستهای غرب و مرفهان خارج‌نشین جلوه دهد و این را توجیهی برای تداوم جنایت و سرکوب‌های خود قرار دهد و حتی سرکوبگری و خودکامگی خود را در جهتِ استقلال و دفاع از نظام در قبال قدرت‌ها توجیه کند و در افکار جهان تظاهر به ضد امپریالیست بودن کند۰. متاسفانه جریانات شب چپی در جهان وجود دارد که بیشرمانه جهان را تقلیل به تحلیلی می‌دهند که در آن دو قطب غرب سرمایه داری و شرق «سوسیالیسم» مقابل هم قرار دارند۰ این جریانات شبه‌چپ‌به اصطلاح مبارزاتی «ضد امپریالیسم» دولت جمهوری اسلامی اشاره میکنند و فاقد هرگونه نقادی واقعی از خودکامگی و خشونت رژیم‌های استبداد شرقی اند و با اتکا به تحلیل غیرمردمی خود، حمایت از بلوک استبداد و استعمار شرقی را به صورت حمایتی مرحله‌ای علیه دولت غرب سواستفاده می‌کنند. یعنی درگیری‌های بین رژیم‌های سرمایه‌داری کوچک و شبه‌مافیایی (مانند رژیم ایران یا رژیم اسد) علیه قدرت‌های امپریالیستی غربی مانند آمریکا را همچون مبارزه‌ای بر ضد سرمایه‌داری قلمداد می‌کنند.

اخبار زندان
همراه با انقلاب! علیه ستم و ارتجاع، برای رهایی

چهل و چهار سال پیش، در چنین روزهایی، مبارزات توده‌های مردم، شوراهای کارگران، کمیته‌های مقاومت محلی و احزاب مخالفِ استبداد داخلی و استعمار خارجی، با اتکا به قدرتِ اعتصاب‌ها و اعتراض‌های سراسری و قیام مسلحانه‌ی نهایی، نظامِ سلطه‌ی شاهی را به زیر کشیدند. در مقابل، جریان‌های ارتجاعیِ اسلام سیاسی که …

%d Bloggern gefällt das: