مقاومت هرروزه‌ی زنان و تلاش‌های حکومت برای تصویب نهایی لایحه‌ی عفاف و حجاب

اخبار زندان

روز چهارشنبه ۲۲ آذرماه، جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام، به ریاست محمدباقر ذوالقدر و با شرکت اعضای هیئت عالی نظارت و نمایندگان رئیسان سه قوه و نمایندگانی از دستگاه‌های مربوطه تشکیل شد. هیئت عالی نظارت در بررسی پیشین لایحه حجاب، پنج ابهام و مغایرت این لایحه را با سیاست‌های کلی نظام اعلام کرده بود و مجلس نیز با انجام اصلاحاتی در مصوبات خود، اعلام کرد که ایرادها را برطرف کردند.

پنج ایراد برطرف‌ شده که مجلس آن‌ها را اصلاح شده می‌داند، شامل این موارد است: «اعمال محرومیت‌ها برای مدیران شرکت‌هایی که بد پوششی یا کشف حجاب را ترویج می‌کنند»، «التزام عملی به عفاف و حجاب در محیط کار و انظار عمومی»، «عدم همکاری دستگاه‌هایی از جمله صداوسیما با افراد دارای شهرت و تأثیرگذار که دارای پرونده در حال بررسی یا محکومیت قضایی هستند»، «بد پوششی مردان در معابر عمومی» و همچنین «مجازات توهین و تقابل‌کنندگان با امر معروف و نهی از منکر».

طی این جلسه اعلام شد که مصوبات هیئت عالی نظارت مجمع عمومی تشخیص مصلحت نظام برای تصمیم‌گیری به شورای نگهبان ارسال خواهد شد.⚪️ لایحه‌ی عفاف و‌حجاب در شرایطی با تلاش و ابهامات قانونی هر سه قوه به‌پیش می‌رود که پیش از آن هم، ماموران لباس‌شخصی، ماموران دارای یونیفرم خاکستری و سبز رنگ، ماموران حجاب‌بان ایستگاه‌های مترو و بی‌شمار افراد امنیتیِ آتش‌به‌اختیار به رصد، کنترل و‌خشونت علیه زنان می‌پردازند.

⚪️ زنان که از اسفند ۵۷ و پس از استقرار حاکمیت جمهوری اسلامی تا به امروز برای احقاق تمامی حقوق تضییع شده‌ی خود به مبارزه برخاستند، خاصه پس از دی‌ماه ۹۶ و قیام ژینا نیز، مبارزه با حجاب اجباری را به امری روزمره بدل کردند.

⚪️ حضور زنان بی‌حجاب و دارای پوشش اختیاری در خیابان، به معنای ایستادن علیه اشد رصدهای امنیتی، پرونده‌سازی، توقیف خودروها، آزارها و خشونت‌های بی‌شمار رسته‌ی ماموران امنیتی و یا حتی از دست دادن جان است. آرمیتا گراوند، نوجوان ۱۶ ساله‌، یکی از آخرین کسانی است که جان جوانش را در پی ضرب‌وشتم ماموران حجاب‌بان مستقر در مترو شهدا تهران، از دست داد.

⚪️ آنچه که مبرهن است، مقاومت و ایستادگی و مبارزه‌ی روزمره‌ی زنان از یک‌سو و قداره‌کشی و اعمال سیاست‌های خشونت‌بار حاکمیت از سویی دیگر است. این، تاریخی پیوسته از استواری زنانی است که «برابری» را طلب می‌کنند و به ارتجاع در هر ساحتی از آن «نــــه» می‌گویند.

مژگان کاووسی، فعال حق زبان مادری، جهت تحمل حبس به زندان تنکابن منتقل شد

مژگان کاووسی، پژوهشگر، نویسنده کُرد و زندانی سیاسی سابق ظهر دوشنبه ۲۷ آذرماه برای گذراندن دوران محکومیتش، روانه‌ دادسرای کلاردشت شد و سپس مأموران قضائی او را به زندان تنکابن منتقل کردند.

این فعال حقوق زبان مادری، حقوق زنان و یارسان به ۳۹ ماه حبس تعزیری محکوم شده است. اتهام‌های مژگان کاووسی، «تبلیغ علیه نظام»، «تحریک مردم به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «توهین به رهبری» عنوان شده است.

مژگان کاووسی سال گذشته در جریان اعتراضات جنبش ژینا ۱۰۴ روز در بازداشت بود که ۳۵ روز آن را در انفرادی به‌سر برد. کاووسی از باورمندان به آیین یارسان است. ترجمه کتاب «انفال و سرگذشت تیمور، تنها بازمانده از گورهای جمعی زنان و کودکان انفال‌شده» نوشته عارف قربانی، نویسنده عراقی از کارهای اوست.

او همچنین فیلم‌های مستند «هیوا» (درباره زبان کردزبان‌های ساکن کلاردشت)، «گل‌های سرد دلتنگ» (مستندی درباره جاجیم گلدار کردی کلاردشت) و «ئافرەت» درباره‌ زلزله‌ کرمانشاه را کارگردانی کرده است.

سمیرا سبزیان صبح امروز در زندان قزل‌حصار کرج، اعدام شد

سمیرا سبزیان قربانی کودک‌همسری پس از ۱۰ سال گذران حبس در زندان، صبح امروز ۲۹ آذرماه در زندان قزل‌حصار کرج اعدام شد. او که در سن ۱۵ سالگی ازدواج کرده بود، در پی قتل همسر خود بازداشت و به اعدام محکوم شد.

تبعات کودک‌ همسری تنها به اشد خشونت‌های خانگی نظیر زن‌کشی و قتل‌های ناموسی محدود نمی‌شود. بندهای زنان زندان‌ها سراسر کشور، مملو از زنان زندانی‌ای است که پس از سالها تحمل خشونت سیستماتیک، مرتکب جرایم متعددی شدند.
دستگاه قضایی جمهوری اسلامی با شاخص قرار دادن اعدام به‌عنوان اشد احکام اجرایی علیه شهروندان از یک‌سو و مشروعیت‌بخشی به خشونت سیستماتیک علیه زنان و کلیت جامعه در تدوین و اجرایی‌سازی قوانین ارتجاعی مجازات، تنها چرخه‌ی خشونت در جامعه را بازتولید کرده است.

هر اعدامی، قتل عمد حکومتی است و‌ مجازات اعدام ملغی باید گردد

تداوم بازداشت شریفه محمدی، فعال کارگری در رشت

شریفه محمدی، فعال کارگری ساکن رشت که از ۱۴ آذرماه در بازداشت نیروهای امنیتی به‌سر می‌برد، کماکان با کارشکنی دادسرای رشت در پذیرش قرار وثیقه و فشار ضابطین پرونده در محرومیت‌های حقوقی روبه‌روست.

شریفه محمدی طی ۱۶ روز گذشته تنها دو‌بار تماس تلفنی کوتاه مدت داشته است و این سلب حق از ارتباط با خانواده، نگرانی‌ها پیرامون سلامت وی را افزایش داده است.

از سوی دیگر، علی‌رغم صدور نامه تودیع قرار وثیقه و‌ تامین آن از سوی خانواده، بازپرس شعبه ۴ دادسرای رشت، با کارشکنی‌های متعدد، از پذیرش سند، جلوگیری به‌عمل آورده است، این فشارهای امنیتی شامل جلوگیری از ورود همسر شریفه محمدی به داخل ساختمان دادسرای عمومی و انقلاب رشت نیز هست.شریفه محمدی از فعالان کارگری ساکن رشت، در تمامی روزهای گذشته از حق دسترسی به درمان و دیدار با فرزند خود نیز محروم بوده است.

سمانه اصغری به یک سال حبس تعزیری محکوم شد

سمانه اصغری، فعال حقوق کودکان که پیش‌تر دوبار بازداشت شده بود، طی حکم صادر شده از سوی شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب در تاریخ ۲۵ آذر، به یک سال حبس محکوم شد.

همسر او در صفحه شخصی اینستاگرام خود نوشت: «امروز حکم صادره از شعبه‌ی ۲۹ دادگاه انقلاب در خصوص پرونده‌ی همسرم سمانه اصغری به صورت حضوری به او ابلاغ شد؛ یک سال حبس با احتساب ایام بازداشت.»

ژنژیانئازادی

اعتصاب_سراسری

@bidarzani

دیروز ۲۹ آذر ۱۴۰۲ سمیرا سبزیان با طنابِ دار جمهوری اعدام به قتل رسید. سمیرا قربانی کودک_همسری بود و بالاجبار در سن ۱۵سالگی به عقد مردی درآمده بود. کودک‌همسری مصداق تجاوز و آزار جنسی کودکان است. نتیجه‌ی تجاوز جنسی سیستماتیک و خشونت خانگی عمدتا به خودکشی یا قتل زن/کودک می‌انجامد. این‌بار اما سمیرا برای رهایی از چنگ مردی‌که از خانواده تا سنت و حکومت حامی او هستند، مرد را از میان برمی‌دارد. او از ۱۵ تا ۲۵ سالگی را در زندان محبوس بود و سرانجام هم به قتل رسید. مجازات اعدام فی‌نفسه مجازاتی بدوی، موحش و نفرت‌انگیز است، چه رسد به این‌که اعدامی، خود قربانی مجموعه‌ای از ستم‌ها باشد. سمیرا سبزیان اعدام شد. تمام.

🔺️ مرور کنیم یاد و خاطره‌ی قتلِ وحشیانه‌‌ی موناحیدری را: نرینگانِ خانواده تیم عملیاتی تشکیل دادند، او را از ترکیه به ایران بازگردانند و برای سلاخی در اختیار برادر گرامی قرار دادند. سجادحیدری سر مونا را گوش‌ تا‌ گوش برید و با سرِ بریده در خیابان جولان داد. به خاطر دارید؟ اهل محل به او تقبل‌الله می‌گفتند و او با نیش باز با سر بریده ول چرخید.
متعاقب بازداشتِ وی، همان تیم عملیاتی به عنوان مالکین بر تنِ زن، رضایت دادند و آقا سجاد باغیرت و ناموس‌پرست، کلا به ۸ سال زندان محکوم شد: آقا سجاد عزیز کمتر از دو سال دیگر با درخواستِ آزادی مشروط، به کانون گرم خانواده بازمی‌گردد و ردیفی از نرینگان منطقه با دسته گل و چه بسا کاپِ طلا به او خیر مقدم خواهند گفت.
مونا کشته شد. تمام.

🔺️مقایسه‌ی احکامی از این‌دست به‌سهولت نشان می‌دهد که جایگاه واقعی زن نزدِ ارتجاع حاکم و نیز نزدِ طایفه‌ی „مرد- میهن– چیز“ کجاست و چرا این طایفه‌ی مدعی چندهزار سال تمدن، پا به پای جمهوری نکبت اسلامی، از“ زن زندگی آزادی“ هراسید، می‌هراسد و از هیچ تلاشی برای لجن‌پراکنی علیه قیامی با محوریت زنان خودداری نمی‌کند.

علیه ارتجاع زن کشی دخترکشی زن ناموس هیچکس نیست

@Blackfishvoice1

Keine Kommentare

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.

اخبار زندان
گزارش مبارزه برای آزادی ـ ۷۱‏‏۲۲ فرورین ۱۴۰۳ – ۱۰ آوریل ‌۲۰۲۴‏

گزارش مبارزه برای آزادی ـ ۷۱‏ ‏۲۲ فرورین ۱۴۰۳ – ۱۰ آوریل ‌۲۰۲۴‏ در این شماره:‏ برخی از جنایت‌های اخیر آمار حداقلی جنایت‌های رژیم از شهریور ۱۴۰۱ تاکنون کشته‌های راه آزادی ‏ زندانیان سیاسی و معترضان در خطر محکومیت به اعدام عدام‌ها: نقض حق زندگی دستگیری‌ها ‏ زندانیان سیاسی: ناپدیدشده‌گان …

Uncategorized
جمهوری_اعدام در سال گذشته با بیشترین اعدام، رکورد ۸ سال اخیر را رقم زد و شورای حقوق بشر رژیم را برای هفتادمین بار محکوم کرد.

بابک علی پور، متهم سیاسی، علیرغم گذشت ۱۰۹ روز از زمان بازداشت، هنوز در بند ۲۰۹ زندان اوین و در وضعیت بلاتکلیف به سر می‌برد: به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، آقای علی پور درتاریخ یکم دی م ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. تاکنون …

خاطرات زندان
یاد یاران یاد باد: بزرگداشت رفیق علی باش

در ساحل قلب ها ؛ فقط رد پای خوبان می ماند …وگرنه موج روزگار هر ردی را گم می کند..یادش هماره گرامی و ماندگار🌷 یاد یاران: بزرگداشت رفیق علی باش؛ بزرگداشت مقاومت و ایستادگی روی بهار می گردمبا دامنی از عشق و فریادآ… هچگونه جمع کنم این لاله ی پرپر …

%d Bloggern gefällt das: