گزارش مبارزه برای آزادی ۵۵
- By : Editor_4
- Category : Uncategorized
۳ آبان ۱۴۰۲ – ۲۵ اکتبر ۲۰۲۳
در این شماره:
فرستادن زندانیان سیاسی به بیمارستان روانی، جنایتی دیگر در کارنامهی رژیم
این شماره: ۲۶ مهر تا ۳ آبان ۱۴۰۲
برای اطلاعات تکمیلی در بخشهای مختلف، نگاه کنید به شمارههای پیش در: https://www.facebook.com/lddhi.fidh
اینستاگرام: https://www.instagram.com/lddhi.fidh/
********
در هفتهی گذشته، گزارش هایی دربارهی انتقال بعضی از زندانیان سیاسی به بیمارستان های روانی منتشر شد. رویا ذاکری، اهل مرند و و دانشآموختهی کارشناسی ارشد رشته کامپیوتر، که در پی تذکر و درگیری با ماموران بر سر حجاب در تبریز و انتشار ویدیوی فریادهای «من امنیت ندارم» و «مرگ بر خامنهای، مرگ بر دیکتاتور» به زبان ترکی بهعنوان «دختر تبریز» شهرت یافت و بازداشت شد، در بخش زنان «بیمارستان رازی» تبریز بستری و ممنوعازملاقات شد. بنا به برخی از گزارش ها، پس از انتشار این خبر او را به ادارهی اطلاعات شهر بردهاند. مجید رضایی، فعال مدنی، نیز از زندان اوین به بیمارستان آموزشی درمانی روانپزشکی رازی (امین آباد) منتقل شد.
اینها نخستین زندانیانی نیستند که قربانی جنایتکارانی مثل ابوالقاسم صلواتی (شعبهی ۱۵ دادگاه انقلاب تهران) میشوند. خوانندهی رپ زندانی سامان صیدی (یاسین) را در تیرماه ۱۴۰۲ به دستور صلواتی به بیمارستان روانپزشکی رازی (امین آباد)، منتقل کردند و روز شنبه ۳۱ تیرماه مورد ضربوجرح قرار دادند. سپس با اتصال «شوکر برقی» و بستن او به تخت، به او دارو تزریق کردند.او پس از تزریق دارو بیش از ۲۴ ساعت در بیهوشی بهسر برد و پس از بههوش آمدن دچار عوارض بینایی و عدم تعادل شد. سامان صیدی در نامهای تاکید کرد که در طول ۱۰ ماه «بارها برای اعتراف و فشار» او را به خوردن دارو و تزریق آمپول وادار کردهاند و پس از بازگرداندنش به زندان در روز سهشنبه ۳ مردادماه «قرصهایی بینام و عجیب» به او دادهاند.
«یاسمن رضایی بابادی»، زنی جوان و دانشاموختهی رشتهی روانشناسی است که دو بار در جریان اعتراضهای سراسری و یک بار نیز اوایل مرداد ۱۴۰۲ در کرج بازداشت شده است. در بار دوم بازپرس را به بازداشتگاه آوردهاند و سه ماه قرار بستری در بیمارستان روانپزشکی «امام حسین» برای او صادر کرده است. در آن بیمارستان هر روز یک مشت قرص به او میدادند و با آن حال میبردند و سوال و جواب میکردند. میگفتند بگو از چه کسی دستور گرفتهای؟ چرا شعار دادی؟! چرا شالت را آتش زدی؟! و نمیگذاشتند حتی هواخوری برود... شانس آورد که خانوادهاش توانستند پس از یک ماه و نیم او را از آن بیمارستان بیرون بیاورند.
پیشتر زندانیان دیگر نیز گزارش هایی در این زمینه داده بودند. ویدا ربانی، روزنامهنگار و فعال سیاسی، از توزیع گستردهی داروهای اعصاب و روان در زندان قرچک خبر داده بود. کیانوش سنجری، روزنامهنگار، از بارها بستریشدن در بیمارستان اعصاب و روان و تزریق دارو، نازنین زاغری (دوملیتی زندانی در اوین) از بستریشدن در بخش روانپزشکی بیمارستانی در تهران، و هاشم خواستار، معلم و فعال صنفی، از بستریشدن در مرکز روانپزشکی سینا در مشهد و آزار جسمی خبر داده بودند.
هنگامه شهیدی، روزنامهنگار زندانی را در دی ماه ۱۳۹۸ بهبهانهی انتقال به بیمارستان «طالقانی» و معالجهی بیماری قلبیاش از زندان اوین خارج کردند و به بیمارستان «روانپزشکی امینآباد» بردند. یکی از مسوولان امینآباد از بستری شدن او در آنجا ممانعت کرد و او دوباره به زندان اوین بازگشت.
بهنام محجوبی، یکی از درویش های زندانی، در سال ۱۳۹۹ در فایلی صوتی از زندان شرح داد که او را دستکم دو بار از زندان اوین به بیمارستان روانپزشکی رازی (امينآباد) فرستادند و در آنجا به او داروی ناشناس تجویز کردند و به شکل صلیب به تخت بستند. محجوبی در پایان به دلیل «مسمومیت دارویی» از زندان اوین به بیمارستان منتقل شد و در اسفند ۱۳۹۹ درگذشت.
(با استفاده از گزارشهای مختلف ازجمله در ایران وایر و بیبیسی).
آمارحداقلی جنایتهای رژیم از شهریور۱۴۰۱ تاکنون
(شمار واقعی در تمام موارد احتمالاً بیشتر است).
شیراز: اسماعیل شنبدی (۲۹ساله، با شلیک گلوله به علت جراحات، ۲۷ مهر ۱۴۰۱ در بیمارستان جان باخت). اطلاعات مربوط به او بهتازگی بهدست آمده است. امیرارسلان اژدهاکش، (۱۴ ساله) در مهرماه ۱۴۰۱ در اعتراضهای معالیآباد شیراز بازداشت شد و او را دوماه در زندان «پیربنو» شیراز شکنجهی روحی وجسمی کردند. او بالاخره نتوانست بر پیامدهای شکنجه غلبه کند و در ۱۵ مهر ۱۴۰۲ خود را کشت.
در هفتههای اخیر، نام سه زندانی سیاسی به فهرست افزوده شد: فرهاد شاکری (زندانی سیاسی عقیدتی اهل سنت اهل ترکمن صحرا؛ محکوم به اعدام در مشهد)؛ مجید روشننژاد و رضا سلمانزاده (هر دو متهم به شورش در زندان اوین؛ در خطر محکومیت به اعدام).
اصفهان :داوود جلالی (۳۷ ساله، مواد مخدر) و یک زن ناشناس (قتل).
تهران: ناشناس (قتل)
خرمآباد: فتحالله رشنو و وحید کاکاوند (مواد مخدر).
خوی: الف-م (قتل)
رشت: (نام کوچک نامشخص) کتابی (موادمخدر) و آرمان رضازاده (قتل).
زاهدان :خدابخش سپاهی (۲۷ ساله، تجاوز به عنف)، ظاهر شیرزهی (نارویی) (۳۲ ساله، مواد مخدر) و یک تن ناشناس (مواد مخدر).
شیراز :اصغر جعفری (۴۰ ساله)، مجید موسایی (۳۸ ساله)، علی برار کاظمی و علی خیربین (۴۲ ساله) به اتهام مواد مخدر.
قزوین: جلیل سیدرضایی (قتل).
کرج/زندان مرکزی: خسرو نقیانی و سه تن ناشناس (مواد مخدر).
کرج/قزلحصار: ۸ تن ناشناس (مواد مخدر)، داریوش بهرامی و داوود حیدری (موادمخدر)، و ۲ تن ناشناس (افغانستانی، تجاوز به عنف).
کرمان: حیاتالله عیدوزهی (براهویی) (۳۰ ساله، مواد مخدر).
کنبدکاووس :محمدعلی وحیدی (دهمرده) (۵۶ ساله، قتل).
الیگودرز: وحید رشیدی گراوند (مواد مخدر) و یک تن ناشناس با اتهام نامشخص.
شمار شهروندانی که از ابتدای سال جاری میلادی در کل ایران بازداشت و هویت کامل آنها احراز شده است به ۱۹۱۰ تن رسید. از مجموع افراد بازداشت شده ۹۳۴ تن کُرد، ۴۴۱ تن بلوچ، ۸۰ تن لُر، ۷۶ تن تُرک و ۵۹ تن پیرو آیین بهایی هستند. از این تعداد ۲۵۲ تن زن و ۱۶۸ تن کودک زیر ۱۸ سال بودهاند.
فعالان مدنی: ناصر رزمجو (اردبیل).
فعالان صنفی: محمد عبداللهیپور (فعال دانشجویی، سنندج، بازداشت مجدد).
هنرمندان و سینماگران: زینب موسوی (امپراتور کوزکو)، کمدین، تهران، به اتهام توهین به مقدسات). گویا آزاد شد.
اصفهان: ندا بدخش، آرزو سبحانیان، یگانه روحبخش، مژگان شاهرضایی، پرستو حکیم، یگانه آگاهی، بهاره لطفی، شانا شوقی فر، نگین خادمی، پرستو حکیم و ندا عمادی (شهروندان بهایی).
ایرانشهر: سعید نارویی، عبدالله هنزرانی (طلبه عین العلوم گُشت سراوان)، علیرضا براهویی.
بابل: چند تن از مدیران کانال های تلگرامی.
بمپور: ابراهیم نرماشیری و مجیب خوردگیر (دانشجو).
بوشهر: ۱۰ تن (بهدلیل انتشار تصاویر مبتذل در فضای مجازی).
تهران: محمدرضا باشنگ (بازداشت دوباره؛ سال گذشته بازداشت و پنج ماه را در زندان سپری کرده بود).
تهران: مریم عبدی (آزاد شد).
دلگان: محمد بامری.
زاهدان: بازداشت فلهای و همراه با خشونت بیش از ۵۰۰ نفر در راهپیمایی جمعه در زاهدان. هویت ۱۱۲ تن از جمله ۳۳ کودک احراز شده است. نام شماری از بازداشتشدگان: اکبر بیدل (از اساتید مسجد مکی)، الیاس حاتمینژاد (طلبه دارالعلوم مسجد مکی زاهدان)، امینالله عالیزهی (۲۴ ساله)، امینمنگول براهویی، بلال رخشانی (۱۵ ساله)، پرویز باب براهویی، حسن بلوچزهی (۲۶ ساله)، حسن خانشینی (۲۲ ساله)، حمید نارویی (۲۵ ساله)، خدایار گنگوزهی (۳۰ ساله)، رحیم بخش ترکمان (۴۷ ساله)، سدیس گمشادزه (۱۹ ساله)، سعید ریگی، سعید کبدانی (۲۴ ساله)، شهاب سالارزهی، طاها شهنوازی، طلحه شهبخش (۱۵ ساله)، طلحه شهنوازی (۱۵ ساله)، عبدالرئوف جمالزهی (۲۳ ساله)، عبدالشریف محمودزهی، عبدالله بیلرانی، عبدالملک کمالخانزهی (۲۷ ساله)، عرفان شاهوزهی، کریچ شهنوازی (۳۰ ساله)، محمد کبدانی، محمدامین ریگی (۲۰ ساله)، محمدامین محمدزهی (۱۴ ساله)، محمداویس نارویی (۱۶ ساله)، مهدی مگل زهی، مولوی فضلالرحمن کوهی (امام جمعه پشامک و زندانی سیاسی سابق)، ناصر سرابندی (۲۲ ساله)، هدایتالله قنبرزهی (یکی از اساتید مسجد مکی)، یاسر عالیزهی (۱۷ ساله)، یاسین عیسیزهیریگی (۱۷ ساله).
سنندج: وریا ابراهیمی.
فنوج: مسعود زبردستی (از اساتید سابق دانشگاه علوم دریانوردی چابهار).
قروه: مهدی قنبری و نیما خالدیان.
کاشان: آرش مرادی (از دراویش گنابادی).
مریوان: سوران صحراگرد.
مشهد: علی عاقل.
نیمروز: احمد براهویی، حامد براهویی و ناصر براهویی.
آذرشهر: صابر حسین زاده، بهرغم گذشت بیش از یک هفته از زمان بازداشت او.
ارومیه: امیر سیدی، اهل مهاباد، بهرغم گذشت دو ماه از زمان دستگیری، در یکی از بازداشتگاه های امنیتی ارومیه.
اهواز: روحالله خسروی، بهرغم گذشت دو ماه از بازداشت وی در زندان شیبان اهواز.
تبریز: مرتضی نورمحمدی نادارلی، بهرغم گذشت چهل و سه روز از زمان بازداشت.
تهران: شهاب نادعلی، شهروند ساکن همدان، بهرغم گذشت بیش از ۴ ماه از زمان دستگیری، در زندان اوین. محسن حاج محمدی، سجاد بخشعلی، پوریا شکوهی راد، حامد محققی، بهفر لاله زاری و رضوانه احمد خان بیگی، بهرغم گذشت ۳۵ روز از زمان دستگیری بهصورت بلاتکلیف در زندان های اوین و قرچک ورامین. پروندهی مشترک این افراد در شعبهی پنجم بازپرسی اوین در دست بررسی است. لغو دوبارهی دادگاه سامان یاسین.
جیرفت: کاظم هیجوان (نارویی)، بهرغم گذشت ۲۴ روز از زمان دستگیری.
خرمآباد: سلمان زندیان، شهروند ساکن کرج، بهرغم گذشت ۲۵ روز از زمان دستگیری.
دهدشت: حمید دادرس، بهرغم گذشت ۴۰ روز از زمان دستگیری.
سنندج: نیما خالدیان، بهرغم گذشت ۱۵ روز از زمان دستگیری در یکی از بازداشتگاههای امنیتی این شهر.
کرج: مریم جلال حسینی، بهرغم گذشت بیش از ۵۰ روز از زمان دستگیری،در زندان کچویی کرج .
کاشان: آرش مرادی، درویش گنابادی، بهرغم گذشت هشت روز از دستگیری.
کرمان: نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی ساکن کرج، بهرغم گذشت بیش از شش ماه از زمان دستگیری.
گرگان: محمدرضا (تهمورث) شوقی، بهروز ایزدی راد و امین شیرافکن، بهرغم گذشت ۴۵ روز از زمان بازداشت،در زندان امیرآباد این شهر. رضا نجفی، بهرغم گذشت بیش از ۴۰ روز از زمان بازداشت، در زندان امیرآباد.
مشهد: محمدحسین سپهری و حسین سپهری، برادران فاطمه سپهری، زندانی سیاسی، بهرغم گذشت ۲۶ روز از زمان دستگیری، در زندان وکیل آباد.
یاسوج: عیسی فروغی و علی محمد پریسایی، شهروندان ساکن دهدشت، بهرغم گذشت ۳۷ روز از زمان دستگیری. صمد پورشه، بهرغم گذشت بیش از یک ماه از زمان دستگیری.
مسکن:
منابع: کولبر نیوز؛ ههنگاو؛ کمپین فعالان بلوچ، بیبیسی؛ ایران وایر؛ زمانه؛ ندای زنان ایران؛ کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان؛ حالوش؛ هرانا؛ ۱۵۰۰ تصویر؛ اعتماد؛ هممیهن؛ شرق؛ پیام ما؛ مرکز مشاورهی حقوقی دادبان؛ اتحاد بازنشستگان؛ آژانس خبررسانی کُردپا؛ تجارتنیوز؛ اطلس زندانهای ایران؛ شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران؛ فکتنامه؛ دیگر گزارشها …
League for the Defence of Human Rights in Iran – LDDHI حقوق بشر در ایران | Paris | Facebook
Keine Kommentare