زندانی ی سیاسی آزاد باید گردد.
- By : Editor_4
- Category : اخبار زندان, خاطرات زندان, رسانه آلترناتیو, رسانه تصویری
مارال نصیری برنده جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره انستیتو فیلم سوئد شد
مارال نصیری بازیگر ایرانی- سوئدی در مراسم جشنواره انستیتو فیلم سوئد، که شب گذشته برگزار شد و موسوم به «سوسک طلایی» است، برنده جایزه بهترین بازیگر زن سوئدی برای ایفای نقش در فیلم «دشمن» شد.او به هنگام دریافت جایزه سوسک طلایی، روی بدن خود نام ۷۱ زندانی سیاسی در ایران را نوشته بود.خانم نصیری که در ایران متولد شده است، در سخنانی کوتاه، از تولد خودش در زندان و« اعتصاب غذای زندانیان برای نجات جانش گفت و تاکید کرد که «اگر آنها نبودند من امروز اینجا نبودم.»این بازیگر ۴۳ ساله، جایزهاش را تقدیم کرد به تمام زندانیان سیاسی در ایران که برای آزادی مبارزه میکنند.مراسم اهدای جوایز سوسک طلائی (Guldbagge) از تلویزیون سوئد نیز به طور مستقیم پخش شد.در این مراسم، بهترینهای سینمای سوئد در سال ۲۰۲۳ در رشتههای مختلف معرفی شدند.فیلم «دشمن» Motståndaren یک درام سوئدی- نروژی به نویسندگی و کارگردانی میلاد عالمی است.در این فیلم، پیمان معادی، نقش یک کشتیگیر ایرانی به نام ایمان را بازی میکند که به همراه همسرش مریم (مارال نصیری) و دخترانشان عسل (نیکول مهربد) و سحر (دیانا فرزامی) به عنوان پناهنده به سوئد مهاجرت کرده است.از دیگر بازیگران فیلم میتوان به بیورن الگرد، امیرعلی آبانزاد، احمد عبداللهی، رابین اهلکویست، لیلا آکسوی، آنتون اندرسون، ویلیام آرویدسون، هلیا بیکزاده، آنتون کارلسون، اردلان اسماعیلی، دیانا فرزامی، سوین فیدان، آنتون یالنسکوگ، یاناتان یدنل و ماکس کارلسون اشاره کرد.
پیش ترخانم نصیری در مقالهای که از خاطراتش نوشته است توضیح داده که مادرش یک سال بعد از پیروزی انقلاب ۵۷ در اعتراضات علیه حکومت ایران در حالی بازداشت شده است که او را در آغوش گرفته بود. مادر مارال نصیری بعد از بازداشت به زندان اوین منتقل شد.
جان متهمان پرونده „شهرک اکباتان“ در خطر است ؛ آنها با اتهامات سنگین محاکمه شدهاند
هشت متهم پرونده موسوم به „شهرک اکباتان“ توسط دستگاه قضایی با اتهاماتی محاکمه شدهاند که ممکن است منجر به صدور احکام سنگین و حتی اعدام آنها شود.
میلاد آرمون، علیرضا کفایی، امیرمحمد خوش اقبال، علیرضا برمرز پورناک، سید محمدمهدی حسینی، حسین نعمتی، مهدی ایمانی و نوید نجاران، در رابطه با پرونده مرگ بسیجی ، آرمان علیوردی محاکمه شدهاند.
دستگاه قضایی اتهامات این هشت جوان را „محاربه“، „مشارکت در قتل“ و „اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور“ ادعا کرده است. گفته شده، جلسات دادگاه این شهروندان به پایان رسیده و شعبه ۱۳ دادگاه کیفری یک تهران، در حال انشای رای است و بخش دیگری از پرونده آنها در اختیار شعبه ١۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی، قاضی مرگ در دست بررسی قرار دارد.
بنا به اطلاع رسانی شبکه حقوق بشر کردستان، در حال حاضر ۹ زندانی سیاسی و عقیدتی کُرد به نامهای کامران شیخه، خسرو بشارت، فرهاد سلیمی، انور خضری، پژمان فاتحی، وفا آذربار، محسن مظلوم، محمد فرامرزی و رضا رسایی که در زندانهای قزلحضار کرج، کرمانشاه و بازداشتگاه مخفی به سر میبرند در خطر اجرای قریبالوقوع حکم اعدام قرار دارند. این افراد پیشتر در پروسههای دادرسی ناعادلانه به اتهاماتی از جمله «افساد فیالارض»، «محاربه»، «جاسوسی برای اسرائیل» و «مباشرت در قتل عمد» به اعدام محکوم شدهاند. شبکه حقوق بشر کردستان همچنین در خصوص خطر اجرای حکم دیگر زندانیان سیاسی محکوم به اعدام در ایران از جمله مجاهد کورکور، فرشید حسینزهی، منصور دهمرده و… نیز هشدار داده است.
@KurdistanHRN
نه به اعدام
چهار زندانی سیاسی کرد محسن مظلوم ، پژمان فاتحی، وفا آذربار و هژیرفرامرزی در خطر اعدام قریب الوقوع قرار دارند.
این چهار عضو حزب کومله کردستان ایران در تاریخ ۱ تیر ۱۴۰۲ در یکی از روستای اطراف ارومیه توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شدند و چند ماه پیش به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اعدام محکوم شدند. هر چهار زندانی تا به حال از حق ملاقات با خانواده و دیدار با وکیلشان، مسعود شمس، محروم بوده اند.همچنین، از زمان بازداشت تا کنون آنها مورد ناپدیدسازی قهری قرار گرفته و وضعیت و محل نگهداری آنها همچنان مشخص نیست.
نامشان را فریاد میزنیم و میگوییم این جانهای عزیزی را که با توحش میگیرید، هر کدامیک زندگی هستند، یک روایت، روایت یک شجاعت. اعدام، قتل حکومتی و وحشیانه ترین شکل سرکوب و خشونت است.انقلاب ژن ژیان ئازادی ، اعدام را محکوم میکند و برای دفاع همه جانها میایستد: نه حتی یک جان کمتر.
لطفا پوسترها را برای توقف حکمهای اعدام بازنشر کنید و خواستار توقف آنها شوید.
@collective98
نه به اعدام چهار زندانی سیاسی کرد
محسن مظلوم اهل مهاباد، هژیر (محمد) فرامرزی اهل دهگلان از توابع سنندج، وفا آذربار اهل بوکان و پژمان فاتحی اهل کامیاران، چهار عضو حزب کومەله کردستان ایران در اول مرداد ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در روستای «ینگجه» از توابع منطقه صومای ارومیه بازداشت شدند. با گذشت چند ماه جمهوری اسلامی فیلم اعتراف اجباری این زندانیان را پخش کرد و مدعی شد آنها «قصد انفجار در یکی از کارخانههای هواپیماسازی اصفهان را داشتهاند». حزب کومله کردستان ایران شدیدا و قویا این ادعا و اتهامات جمهوری اسلامی در مورد اعضای خود را رد کرد و آن را دستاویزی برای سرکوب هرچه بیشتر کردستان و مبارزات مردم خصوصا در برحه زمانی اعتراضات گسترده در کردستان و ایران دانست. همچنین تایید کرد کە این چهار نفر برای انجام فعالیتهای تشکیلاتی بە داخل ایران رفتهاند و هیچگونە مهمات و سلاحی همراە نداشتهاند.
با اذعان به اینکه این چهار زندانی سیاسی نزدیک به ۱۸ ماه گذشته در بیخبری مطلق بسر بردهاند و حکومت در قبال وضعیت و شرایط آنان اصلا پاسخگو نبودە است. احکام فراقضایی و ضدبشری آنها نیز درحالی صادر شده که در این مدت از حق دسترسی به وکیل تعیینی، ملاقات و تماس با خانواده محروم بودهاند و هیچکس از مکان بازداشت و سرنوشت آنها خبر نداشته و ندارد.
از آن حیث که این چهار زندانی از دادرسی عادلانه کاملا محروم بودهاند و وکیل تعیینی خانواده حتی از حق نگاه کردن به پرونده برخوردار نبوده است؛ همانطور که آقای مسعود شمسنژاد، وکیل خانواده این چهار زندانی سیاسی اعلام کرده، فرایند دادرسی و محکومیت نهایی اعدام عادلانه و منصفانه نیست.
باتوجه به اطلاعیههای نهادهای امنیتی که حتی بدون درنظر گرفتن قوانین خود جمهوری اسلامی و قبل از شروع فرایند دادرسی اتهام همکاری با «موساد» را به این زندانیان منتسب کردهاند. همچنین با در نظر گرفتن پخش اعتراف اجباری این چهار زندانی سیاسی در ماههای مهر و آذر ١٤٠١ که با نگاهی به دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی روشن است که این اعترافات زیر شکنجههای شدید بوده است.
از آن جهت که طبق اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاقین، حق آزادی بیان و داشتن احزاب سیاسی از حقوق اساسی مردمان یک کشور است و با توجه به اینکه جمهوری اسلامی دارای کارنامه سیاهی از حذف مخالفان خود و پروندهسازیهای امنیتی علیه طیف و گروههای مختلف مردم ایران است و در زمره حکومتهایی قرار دارد که ناقض حقوق بشر است و بهشدت به دستگاه سرکوب متوسل است:
ما جمعی از سازمانهای حقوق بشری ضمن محکومیت شدید صدور حکم اعدام علیه این زندانیان سیاسی؛ روند دادرسی ناعادلانه و ضد انسانی، اعترافات اجباری و سناریوسازی امنیتی علیه این زندانیان را در تضاد با تمام معیارهای حقوق بشری و حتی قوانین خود جمهوری اسلامی میدانیم و معتقدیم باید مراحل دادرسی این چهار فعال سیاسی طبق اعلامیە جهانی حقوق بشر و میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی با نظارت دقیق مجامع بینالمللی و نهادهای حقوق بشری انجام گیرد. در غیر این صورت هرگونە اتهام و صدور حکم مبنی بر اعتراف اجباری غیرقانونی و نقض کامل حقوق بشر است.
ما از کلیهی انسانهای آزادیخواە، فعالان مدنی و رسانهای، نهادهای حقوق بشری و بینالمللی درخواست میکنیم کە تمام تلاش خود را برای جلوگیری از اجرای این احکام ناعادلانه بهکار گیرند.
١٨ دی ١٤٠٢
سازمان حقوق بشری کُردپا- سازمان حقوق بشری هانا- مرکز حقوق بشر احواز- مرکز حقوق بشر زاگرس – مركز حقوق بشر كوردستان ایران«چاونیوز- گروه حقوق بشر بلوچستان – شبکە رسانک- سازمان هانا روژهلات- کمیته آزادی زندانیان سیاسی در ایران استقلال و برابری پایدار زنان( وایز)- کانون دفاع از دموکراسی در ایران- ژینا میدیا- شبکە ندای زاگرس- کوردستان تریبونال- آواتودی
@daadkhast
محرومیت شریفه محمدی از دسترسی به خدمات پزشکی
شریفه محمدی، فعال کارگری بیش از ۴۰ روز است که در زندان به سر میبرد و در این مدت به جز چند تماس بسیار کوتاه با فرزند ۱۲ سالهاش، اجازه ملاقات و تماس با خانواده را نداشته است.
طبق اخبار رسیده، وی به خاطر بیماری دیسک کمر به دردهای شدید مبتلا شده و بیماریاش در زندان تشدید شده است. همچنین یکی از انگشتهای او در زندان به عفونت مبتلا شده است.
علیرغم اینکه در حال حاضر شریفه محمدی برای درمان به رسیدگی پزشکی فوری نیاز دارد، رجبی بازپرس شعبه ۴ دادسرای رشت کماکان از دادن پاسخ درباره روند پرونده به خانواده وی امتناع میکند. شریفه محمدی از تاریخ ۱۴ آذر در رشت بازداشت پس از ۲۰ روز به زندان سنندج منتقل شده است. بیخبری از او با توجه به وضعیت تشدید بیماری و به خطر افتادن سلامت وی موجب نگرانی خانواده و دوستانش شده است.
@bidarzani
حضور مادران زندانیان سیاسی کورد محکوم به اعدام، مقابل اوین
به گزارش زمانه: «صبح امروز ۲۴ دیماه، مادران چهار زندانی کورد محکوم به اعدام، شامل محمد فرامرزی، پژمان فاتحی، وفا آذربار و محسن مظلوم، مقابل زندان اوین حضور بهعمل رساندند.
جوانا طیمسی، همسر محسن مظلوم، خواهان همراهی اهالی تهران و دیگر شهرها با این مادران شده است. این چهار فعال سیاسی کورد بدون طی کردن روند دادرسی عادلانه و با محرومیت از حقوق اولیه زندانیان از جمله دسترسی به وکیل مستقل و ملاقات با خانواده، تحت فشار و شکنجه به اعتراف وادار شده و به اعدام محکوم شدهاند.
این در حالیست که این زندانیان، اتهامات را بارها رد کردهاند و آنطور که جوانا طیمسی امروز در پیام ویدئوییاش تاکید کرد، خصومت جمهوری اسلامی با آنها به دلیل فعالیت سیاسی آنها و ضدیتشان با رژیم دیکتاتوری است.
@bidarzani
ضربوشتم شریفه محمدی فعال کارگری در اداره اطلاعات سنندج
به گزارش شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان: «شریفه محمدی، فعال کارگری که پیشتر از زندان لاکان رشت به زندان سنندج انتقال یافته بود، توسط بازجوهای وزارت اطلاعات در سنندج برای اعتراف اجباری علیه خود مورد ضرب و شتم قرار گرفته است. در خبر ارسالی به کانال شورا آمده است که این فعال کارگری گیلان پنجشنبه ۲۱ دیماه از زندان سنندج به بازجویی اعزام شده است و در هنگام بازگرداندان وی به زندان سنندج، سایر زندانیان کبودی زیر چشم، قرمزی و التهاب شدید چشمان و التهاب صورت وی را مشاهده کردند.»
تداوم بازداشت و بلاتکلیفی شریفه محمدی در زندان سنندج،
ممنوعیت تماس و ملاقات با گذشت ۳۸ روز
با گذشت نزدیک به ۴۰ روز از بازداشت شریفه محمدی فعال کارگری در رشت، او همچنان از حق تماس و ملاقات محروم است.
وی که ۲۶ روز پس از بازداشت در رشت و محبوس بودن در زندان لاکان به زندان سنندج منتقل شده است، تا کنون تنها سه بار موفق به صحبت با فرزند و مادرش شده است. بازپرس پروندهی او علاوه بر عدم موافقت با ملاقات این زندانی با کودک و خانوادهاش، پاسخی درباره وضعیت پرونده و تمدید قرار بازداشت یکماههی او نداده است.
شریفه محمدی چهاردهم آذرماه در رشت بازداشت و نهم دی ماه بطور ناگهانی به زندان سنندج منتقل شد. ادامه بازداشت او بدون مطلع کردن خانواده از روند پرونده و محروم کردن او از ملاقات، از جمله مواردی است که موجب نگرانی خانواده و تضییع حقوق انسانی این زندانی شده است.
محکومیت محبوبه رضایی، سمانه نوروز مرادی و رضا محمدحسینی به بیش از ۴۵ سال حبس
به گزارش خبرگزاری هرانا: «رضا محمدحسینی، محبوبه رضایی و سمانه نوروز مرادی، متهمان سیاسی توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران در پروندهای مشترک مجموعا به ۴۵ سال و سه ماه حبس و جزای نقدی محکوم شدند. بر اساس حکمی که اخیر توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران صادر و به آنان ابلاغ شده، محمدحسینی به چهارده سال و شش ماه حبس و جریمه نقدی، محبوبه رضایی به نوزده سال و ۹ ماه حبس و پرداخت هشت میلیون تومان جزای نقدی و سمانه نوروزمرادی به یازده سال حبس محکوم شدند».
نیروانا تربتینژاد، کودک معترض اهل گرگان، به حبس محکوم شد
به گزارش شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان: «نیروانا تربتینژاد، کودک اهل گرگان که شهریور ماه سال جاری، مصادف با سالگرد قیام ژینا توسط نیروهای امنیتی در منزل والدینش بازداشت شده بود، از سوی دستگاه قضایی به ١٠ ماه حبس و جزای نقدی محکوم شده است.»
محرومیت سروناز احمدی از حق ملاقات، تماس، دریافت کتاب و اجازهی ترجمه
به گزارش زمانه: «سروناز احمدی، فعال حقوق کودک و زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین، با ممنوعیتهای مختلفی از جمله ممنوعیت تماس، ملاقات، دریافت کتاب و اجازه ترجمه مواجه شده است.
به گفته منبع آگاه زمانه، کارت تلفن سروناز احمدی برای مدت ۳۰ روز قطع شده است و او امکان تماس با خانواده را ندارد. این زندانی سیاسی به مدت سه هفته نیز از امکان ملاقاتهای حضوری محروم شده است که بر اساس آن نه تنها امکان ملاقات خانواده از او سلب شده، بلکه امکان ملاقات کامیار فکور، همسرش را که او نیز در زندان اوین به سر میبرد، نخواهد داشت.
حفاظت زندان همچنین برای تنبیه بیشتر این زندانی سیاسی، کتابهایی را که برای او ارسال میشود، ضبط و از تحویل آنها به سروناز احمدی ممانعت میکنند.
سروناز احمدی که فعال حقوق و مترجم است، در زندان به ترجمه کتابهای مختلف میپردازد، اما به گفته منبع آگاه زمانه، مسئولان زندان متون ترجمهشده او را به خانوادهاش تحویل ندادهاند و به آنها گفته شده «محتوای متنها مورد تایید ما نیست».
⚪️ گفتنی است که تعداد دیگری از زنان زندانی سیاسی اوین نیز با محرومیت از حق تماس و ملاقات روبهرو شدهاند که تا بدین لحظه، اسامی آنان مورد پوشش رسانهای قرار نگرفته است.
ژنژیانئازادی
اعتراضات_سراسری
@bidarzan
Keine Kommentare