برگی از تاریخ – زندگی و تجربیات سعید یوسف ۶: گسترش سازمان چریکهای فدایی خلق در آستانه قیام بهمن ۱۳۵۷


تاریخ معاصر ایران، به‌ویژه با دگرگونی‌های شتابزده و پیچیده نیم قرن اخیر، با کاستی‌های قابل توجهی در زمینه مستندسازی روبروست. بسیاری از رویدادها و تجربه‌های مهم به دلیل عدم ثبت دقیق، دسترسی نداشتن به منابع و مآخذ معتبر و یا توجه ناکافی به جزئیات، به مرور زمان در ابهام فرو می‌روند و حقیقت جای خود را به روایاتی نامعتبر و یا حتی دروغین می‌سپارد. برای پرهیز از تاریخ دروغین و تحریف شده و به ویژه در زمینه تاریخ جنبش چپ انقلابی ایران، به سراغ گفتگو با معاصرانی رفته و خواهیم رفت که در دل این رویدادها حضور داشته‌اند. از نزدیک شاهد رخدادهایی بوده‌اند که می‌توانند با ارائه روایت‌های دست اول و معتبر، پایه‌های محکم‌تری برای پژوهش‌های تاریخی ژرف‌تر و دقیق‌تر فراهم کنند. این گفتگوها نه تنها به روشن شدن زوایای پنهان تاریخ کمک می‌کنند، بلکه امکان انتقال تجربیات و دانش نسل پیشین جنبش به نسل‌های آینده را نیز فراهم می‌آورند. شبنامه مجموعه گفتگوهایی را به صورت کتبی یا شفاهی با چهره‌های شناخته شده در جنبش چپ ایران تحت عنوان „برگی از تاریخ“ تدارک می‌بیند که گفتگوی کنونی از این مجموعه را با سعید یوسف از ادیب و شاعر گرانقدر و از کادرهای برجسته سازمان چریکهای فدایی خلق ایران اختصاص داده‌ایم. شما را به شنیدن و دیدن این گفتگو دعوت می‌کنیم.ـ

شما می توانید نظرات، پیشنهادات و یا پرسش‌های خود را از طریق ای میل با ما در میان بگذارید

info@dialogt.org

یا از طریق کانال تلگرامی شنبامه با ادمین تماس بگیرید

https://t.me/schabname

 تماس ادمین در تلگرام

@ADshab

***

در بخش ششم این گفتگو به گسترش پهنه فعالیت‌های سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران در آستانه قیام بهمن ۱۳۵۷ پرداخته شده است. این گفتگو به ویژه اطلاعات و تجربیاتی از فعالیت تحریریه “کار”، همکاران بخش ادبی و تحریری این نشریه در بر دارد. برخی از پرسش‌ها و نکات مطرح شده در این بخش به قرار زیرند:

  • شما در دور جدید گسترش فعالیت‌های سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران در آستانه قیام بهمن و پس از آن چه تجربیاتی از این دوره از فضای جامعه، نیروهای سیاسی و فرهنگی و نیز مشخصا سچفخا داشتید؟
  • به طور مشخص، فعالیت‌های ادبی در صفحه ادبیات کارگریِ نشریه کار در آن مقطع چگونه بود و این دوره از تجربه روزنامه نگاری و فعالیت فرهنگی ادبی را چگونه می بینید؟
  • فضای کار و بحث‌ها در کانون نویسندگان ایران چگونه بود؟ برای بسیاری از ما، فصل آفرینش و رشد و ایده‌های جدید بود، خودتان وضعیت آن دوره پرتلاطم را چگونه می‌بینید؟
  • همکاران، رفقا یا کسانی که بیشتر در این دوره در تماس کاری، سیاسی و فرهنگی بودند، چه کسانی بودند؟ (احتمالا یادی از برخی رفقایی که در این دوره از کار فرهنگی و سیاسی از دست داده ایم…)

برخی از محورهای بحث و گفتگوی کنونی:

  • نقش نیروهای چپ، سوسیالیست و کمونیست در آستانه قیام بهمن
  • تک حزبی شدن حکومت شاه و تحمل نکردن هر گونه مخالفتی توسط شاه، حتی توسط اعوان انصارش
  • انحصارطلبی مذهبیون در تظاهرات‌های پیش از قیام
  • آزادسازی رادیو-تلویزیون و کشته شدن رفیق قاسم سیادتی در عملیات آزادسازی رادیو
  • در مورد رفیق قاسم سیادتی که در عملیات آزادسازی رادیو تهران شهید شد، به نوشته شیدا نبوی در این مورد توجه فرمائید
  • ·        تشکیل ستاد سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران در تهران و شهرهای دیگر
  • راه اندازی و فعالیت در نشریات و هفته‌نامه‌های مختلف پس از قیام: نشریه کار و فعالیت‌های تحریری در نشریات کار، پیام دانشجو (دانشجویان پیشگام)، پیام دانش‌آموز (دانش‌آموزان پیشگام)، کتاب جمعه به سردبیری احمد شاملو، جُنگ زمان نو
  • با یادهایی از سعید سلطانپور، محمد مختاری، غفار حسینی، اسماعیل خوئی، حسن سجودی (م. سجودی)، منصور اسکندری، کرامت تفنگدار، هما ناطق، ویدا حاجبی، منوچهر کلانتری، قاسم سیدباقری و…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: